Residence in Corinth area

Project’s Description

The project concerns the design of a house at a 500m2 plot reaching the level of the construction tender package. The house is intended to accommodate a family of four. The prismatic volume remains exposed esthetically with bare concrete while next to it, the volume of the cube serves the auxiliary use of a guest room, making it completely independent. The housing program is developed on two levels, with abstract concept in the development of the various uses, accentuating the linearity of the home and integrating the living rooms into a common area of ​​integration and interaction. The visibility of the bare concrete inside the building was the main reason for extensive research with respect to thermal insulation without the use of composite profiles with core insulation plates.

 

Drawings

Models

Residence